KMO portefeuille voor Opleidingen

Human Be is onder de bedrijfsnaam Springiness geregistreerd als KMO dienstverlener en biedt opleidingen en advies aan die kunnen genieten van een opleidingssubsidie via de KMO-portefeuille. Deze tussenkomst via de KMO-portefeuille kan tot 30% van de opleidingskost plus maximaal EUR 25 per dag aan cateringkosten.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die voldoen aan enkele voorwaarden. Een onderneming kan per kalenderjaar tot 40.000 euro subsidie krijgen via de kmo-portefeuille. Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

 

Registratienummer Opleidingen DV.O237556

 

Wil je een Human Be opleidingstraject betalen via KMO-portefeuille? 

Uw opleiding of coachingtraject betalen via kmo-portefeuille? Volg onderstaande éénvoudige stappen.

Noot : U maakte al gebruik van de kmo-portefeuille? Vraag een nieuw project aan voor het volledige factuurbedrag.

Voor diegenen die van deze subsidie nog geen gebruik hebben gemaakt, ga naar www.kmoportefeuille.be

 

Lees aandachtig het volgende :

 • Wie kan gebruik maken van deze subsidie?
 • Hoeveel subsidie kan een onderneming krijgen?
 • Gebruikshandleiding
 • Veelgestelde vragen
   

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Hoeveel steun u ontvangt, is afhankelijk van de grootte van uw onderneming. Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30% procent steun genieten via de kmo-portefeuille. U ontvangt maximaal 7.500 euro steun per jaar.

Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20% procent steun genieten via de kmo-portefeuille. U krijgt maximaal 7.500 euro per jaar.

 

Stap 1

Schrijf u in voor een opleidingstraject bij Human Be. Springiness gcv zal u de factuur hiervoor toesturen (via mail). Op basis van deze factuur betaalt u aan Springiness het BTW-bedrag en het niet subsidiëerbaar bedrag aan catering (wat de EUR 25 per dag zou overschrijden).

Rekeningnummer Springiness gcv: KBC IBAN BE51 7360 1835 2262 – BIC KREDBEBB
 

Stap 2

Surf naar www.kmoportefeuille.be & navigeer naar “Login kmo-portefeuille”. Meld u aan met uw elektronische identiteitskaartlezer of token.

Doe een projectaanvraag voor het volledige nettobedrag van de aankoop van uw training plus maximaal EUR 25 per dag en per persoon voor cateringkosten.

 

Erkenningsnummer Springiness DV.O237556

 

U ontvangt een elektronische uitnodiging tot betaling van de eigen bijdrage te betalen aan de KMO-portefeuille.

Springiness keurt uw aanvraag goed. (Zo dit niet het geval zou zijn door bijvoorbeeld een vergissing in het bedrag, krijgt u hiervan bericht van Springiness met de reden waarom en kan u de subsidie-aanvraag opnieuw indienen.)
 

Stap 3

 • Stort het % van het aangevraagde bedrag aan kmo-portefeuille (Sodexo).
 • Doe uw aanvraag en uw betaling tijdig! Anders vervalt uw recht op subsidie op deze factuur!
 • Kmo-portefeuille stort het gesubsidiëerde deel bij, u ontvangt bericht dat de subsidie klaar staat voor betaling aan de leverancier, in dit geval Springiness.
   

Stap 4 – BELANGRIJK

Geef opdracht aan de KMO-portefeuille om het saldo van de factuur van Springiness te voldoen.

Log opnieuw in via www.kmoportefeuille.be. Ga naar uw projectbeheer.
Navigeer naar de betaalsite en geef toestemming via uw elektronische portefeuille om de betaling door te storten naar Springiness. Nu pas heeft kmo-portefeuille de finale goedkeuring om 100% door te storten aan Springiness. Uw factuur is nu 100% in orde en kan zo afgeboekt worden.

(De tijd tussen de opdracht tot betaling aan KMOportefeuille en het moment van effectief ontvangen van het bedrag door Springiness kan tot 15 dagen bedragen)
 

Handleiding

Op de website van kmoportefeuille.be vind u een handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je een aanvraag kan indienen. 

Vragen? We helpen u met alle plezier verder.